Lasersnijden

Materialen die wij met onze laser snijden zijn papier, karton, niet geweven stof, hout, balsahout, triplex, multiplex, plexiglas, foam, rubber en leer. Lasersnijden is een mooie toepassing voor o.a. modelbouw voor het realiseren van modellen voor miniatuurspoorwegen, vliegtuigen, boten, auto’s of stadsmaquettes. Papier, karton of foam snijden voor ontwerpen van kaarten. Meubelmakerijen voor het uitsnijden inlegbewerkingen van fineer. Naast de vele mogelijkheden van lasersnijden vervaardigen wij exclusief “Maps in Wood”.  Uw stad, dorp of streek uitgesneden in hout.

Wat is lasersnijden?

Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal metalen en niet-metalen zoals kunststoffen, glas, hout en textiel snijden.

Voor het snijden van niet-metalen is 12 watt al voldoende. Lasersnijden van metaal kan vanaf een vermogen van 100 watt. (Bron – Wikipedia)