Lasergraveren

Lasergraveren is het graveren en bewerken van materiaal met behulp van een geavanceerde laser. Lasergraveren is één van de nieuwere technieken op het gebied van graveren. Bij het laseren wordt de hitte van de geconcentreerde lichtbundel gebruikt om de kleinste details haarscherp te graveren.

Daar het laseren niet in kleur gaat, zal dit worden bepaald door het materiaal dat gegraveerd wordt. Bij hout kan licht en donker verschil optreden.  Lasergraveren is slijtvast en kan heel gedetailleerd op verschillende materialen worden aangebracht. Het kan worden toegepast op materiaalsoorten zoals hout, bamboe, leer, karton, glas, spiegels, plexiglas, niet reflecterende metaal en geanodiseerd aluminium.

Lasergraveren vindt plaats door een sterke lichtstraal op een materiaal te laten inbranden. Het is niet mogelijk om kleuren te laseren. De kleur van het graveren wordt bepaald door de reactie van de laserstraal op het materiaal. Op bijvoorbeeld zacht hout geeft het een combinatie van gegraveerd en gebrand effect. Harder hout een geraffineerder gegraveerd effect

Wij graveren tekst, foto en/of logo op o.a. borrelplanken, snijplanken, wijnkistjes, deegrollers, naamplaten en diverse woondecoraties. Een onuitwisbare afbeelding of tekst op een eigen product of item laten aanbrengen? Dan is lasergraveren een snelle en speciale techniek geschikt voor het graveren van de kleinste details. Wij lasergraveren per stuk of kleine series.

Komt u er niet uit met het ontwerp? Geen probleem, wij helpen u graag een handje met het ontwerpen van een origineel product. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op!